​Sydindien med Trankebar

nyt sydindien kort 760

​Rejseruten. Stiplede linjer er fly. Fast linje er busrute.

fort_dansborg 760

Fort Dansborg i Trankebar.

2024: 19. - 30. november. Sydindien med Trankebar. Kr. 22.765

​Rejsen fører os til Madras (Chennai), hvorfra vi fortsætter direkte til et kysthotel ved Mahabalipuram. Her ser vi templer og fantastiske statuer fra det 8. århundrede. Videre går turen mod syd til Trankebar. Her bruger vi en dag på at udforske den 400 år gamle danske by. Fra Trankebar videre til Tanjore, hvor vi skal vi se det store Brihadeswara tempelkompleks og besøge den danske missionær C. F. Schwarts mindekirke. 

Efter Tanjore går kursen mod de kolossale templer i Madurai - en af hinduismens vigtigste byer. I Madurai bor vi på det historiske Madurai Heritage hotel. Vi fortsætter til Kardemommebjergene, hvor vi bor på det herlige resort Spice Village. Alle slags krydderier samt the og kaffe dyrkes i Kardemommebjergene. Endelig kører vi til hollandske Cochin på Malabar-kysten med nye spændende oplevelser. Fra Cochin flyver vi retur til Danmark.

Rejseleder: Klaus Aarsleff

​Rejsens program dag-for-dag:

​Tirsdag d. 19. november: Fly til Chennai (tidligere Madras) med skift undervejs. Ankomst over middag onsdag d. 20..

Dag 2. Onsdag d. 20.: Vi ankommer til Chennai og kører fra lufthavnen direkte til MGM Beach Resort, der ligger ved Det indiske Ocean nær helligstedet Mahabalipuram. Køretid ca. 1,5 time.

mahabalipuram 760

​Udsnit af de enestående templer og skulpturer ved Mahabalipuram.


Dag 3: Vi skal besøge templerne og de store klippestatuer og klippeudhugninger i Mahabalipuram. Templerne er viet til hovedguderne Shiva og Vishnu og de stammer fra omkring år 700 til år 800.


Dag 4: Vi kører til hotel Paradise Resort, der ligger ca. 50 km. fra Trankebar. Undervejs ser vi helligstederne Chidambaram og Gangaikonda. Og vi ser - ikke mindst - det fremmedartede og farverige lokale folkeliv.

Køretiden i dag vil være ca. 5 timer.

trankebar byport 760

Øverst: Byport til Trankebar. Nederst: ​Restaureret kirke fra 1718 i Trankebar. Foto til højre: Den danske guvernørs bolig.

Dag 5. Vi kører fra hotellet og tilbringer hele dagen i Trankebar, hvor adskillige af de gamle, danske ejendomme og kirker er blevet restaureret i de senere år.

     Trankebar blev anlagt i 1620 som den første danske tropekoloni. Christian d. 4. ville have del i den lukrative handel på Ostindien, og for at fremme den sag handlede danskerne sig til et lille landområde på den sydindiske kyst. Kolonien var under dansk styre, indtil området blev solgt til englænderne 225 år senere. I Trankebar kan man spadsere ad Nørregade og Dronningensgade frem til det gamle fort Dansborg (se foto øverst). Undervejs passerer man Zionskirken og Ny Jerusalemkirken, hvor navne som Jensen, Nielsen og Olsen dominerer på de gamle, grå gravsten. Mørke, tamilske børn tilbød tidligere små mønter, som de havde fundet i sandet. Det var Kas’er, den eneste danske mønt, der nogensinde er slået uden for Danmark. I dag er salget af fundne Kas mønter sat i professionelt system. Det er de ikke blevet billigere af...

Kolonien blev aldrig nogen økonomisk guldgrube og i lange tider var kontakten til Danmark uhyre sporadisk. Det var dog heller ingen ringe bedrift at sejle til Trankebar og tilbage. De store købmandshuse havde ligefrem en bonusordning, der gav ekstra hyre til de overlevende sømænd, hvis de kunne få skibet til Trankebar og retur på under 6 måneder.

     Sidst på eftermiddagen kører vi retur til vores hotel Paradise Resort.

brihadeswara 760

Det kolossale Brihadeswara tempel i Tanjore.

Dag 6: Vi kører til Tanjore, hvor vi bl.a. skal se den danske missionær C. F. Schwarts mindekirke og det kolossale Brihade-swara tempel.

     Herefter kører vi til den store tempelby Madurai, der er et af hinduismens største religiøse centre. Alene Meenakshi-templet hævdes at rumme 33 millioner udskæringer. Det lyder voldsomt, men der er næppe nogen, der har vovet at tælle efter. Templerne i Madurai giver os også et overvældende indtryk af den meget koloristiske hinduistiske tempelarkitektur, der er fremherskende i det sydlige Indien.

Vores hotel i Madurai er det dejlige Heritage Madurai (Deluxe club). Hotellet var oprindelig en engelsk Country Club. Den indiske stjernearkitekt Geoffrey Bawa forvandlede de britiske overklassebygninger til et spændende og atmosfærefyldt luksushotel.

Den samlede køretid dag 6 vil være ca. 4 timer.

madurai 760

Templer i Madurai.

Dag 7: Sightseeing i Madurai om formiddagen. Efter frokost kører vi ind i højlandet til Periyar i Kardemommebjergene (de hedder de faktisk). Her i 1000 til 1500 meters højde er klimaet mildt og frodigt. Her skal vi bo på det dejlige Spice Village hotel. Køretiden denne dag vil være små 4 timer.

Dag 8: Om formiddagen tager vi på krydderitur for at bl. a. at se peberplanter, kaneltræer, kardemommeurter, kaffebuske, nelliketræer og muskat-træer.

     Eftermiddag er fri, men der er mulighed for at tage på en bådtur i Periyar vildtreservatet, hvor der er chance for at se bison, antiloper, vildsvin, tigre og elefanter. Parken huser angiveligt over 30 tigre og flere end 700 vildtlevende elefanter.

periyar elefanter 760

Elefanter i Periyar reservatet.

Dag 9: Vi kører til den gamle portugisisk/hollandske havneby Cochin på Malabarkysten. (En køretur på ca. 4 timer).

Undervejs ser vi bl.a. the-, kaffe-, gummi- og kakaoplantager. I Cochin bor vi på Hotel Crown Plaza (Deluxe).
​​

theplantager 760

Theplantage ved Periyar.

Dag 10: Bytur i Cochin hvor vi bl. a. ser det gamle palads, som hollænderne byggede til maharajahen. Et særlig interessant vægmaleri viser her en forening af guderne Shiva og Vishnu, hvor Vishnu er portrætteret som kvinde. Idéen om denne forening af det mandlige og kvindelige i enhver er i virkeligheden ældgammelt mytologisk og filosofisk tankestof, som findes i flere kulturer og som atter er dukket op i den nyere psykologi. Vi vil her få lejlighed til at diskutere den hiduistiske tanke om dobbeltguden og hvorfor Shiva, nedbryderen, er den mest tilbedte.

     I Cochin skal vi også se Jødegaden, synagogen og Vasco da Gamas gravkirke. Og vi skal se, hvordan man fisker med vældige net fra strandkanten. Om aftenen er der optræden med den for Sydindien så berømte Kathakali dans.

Dag 11: Vi flyver fra Cochin til København. (Med flyskift undervejs). Ankomst København tidligt dag 12 (30. november).

Priser og praktisk:

Pris: Kr. 22.765 pr. person i dobbeltværelse. Beløbet inkluderer al fly- og landtransport, skatter og afgifter, udflugter og entréer i henhold til programmet samt ophold på 4- eller 5-stjernede hoteller med morgenmad og aftensmad. Hotel Paradise Resort ved Trankebar er dog kun 3-stjernet. Men det er stadig det bedste i området. Drikkepenge til chauffører og lokalguider er også inkluderet. Rejseleder: Forfatter og journalist Klaus Aarsleff.

Tillæg for eneværelse: Kr. 5.950.

Visum til Indien: US $ 25. Bestilles på internettet (vejledning fremsendes i god tid før afrejse).

Afbestillingsforsikring: Kan tegnes hos Gouda og koster 6% af rejsens pris. Denne forsikring skal betales samtidig med at man indbetaler depositum.

Påklædning. I januar og februar er klimaet varmt på denne rundrejse. Dagtemperaturer på mellem 25 og 30 grader og tørt vejr. Sommertøj er derfor sagen. Afslappet tøj overalt. Korte ærmer og korte bukser er OK for det meste. Mere sømmelig påklædning vil blive værdsat i nogle af templerne, hvor man også tager skoene af. Sømmelig påklædning vil sige, at skuldre er tildækkede ligesom nederdele, kjoler og korte bukser bør dække knæene. Nogle steder tillader templerne, at man trækker strømper på fødderne, når man går ind i helligdommen. Tag derfor gerne at par tempelsokker med. Sandaler vil være fornuftigt fodtøj, men gode travesko er også en fin idé. Hotellerne på denne rejse har generelt set høj standard og f.eks. aircondition kan påvirke valget af tøj, når man skal på restaurant.

     Der er glimrende swimmingpools på de fleste af hotellerne, så husk badetøj, hvis du ønsker at tage en tur i vandet.

Vaccinationer/medicin. Ingen pligtige vaccinationer, men Havrix mod smitsom leverbetændelse vil afgjort være en god idé. Der er kun ringe risiko for malaria.Tjek også vaccination mod stivkrampe. Husk personlig medicin!

Valuta/lommepenge: Rejsen inkluderer 1/2 pension (morgenmad og aftensmad) - regn med ca. 200 kr. om dagen til øvrige måltider og drikkevarer. Tag dollars med - gerne også i mindre sedler. Euro er ved at vinde indpas, men dollars er stadig at foretrække. Man kan undertiden købe rupees i danske vekselboder, men kursen kan være elendig.

I øvrigt: Medbring evt. lommelygte i tilfælde af strømsvigt. Medbring film/batterier/hukommelseskort til kamera/videoudstyr. Strømmen er generelt 220 volt og som regel kan danske stik bruges.

OBS! Der er max plads til 16 deltagere.

Turen gennemføres ved minimum 10 deltagere.

Tilmelding / nærmere oplysninger på tlf. 30709075.

Download pdf-fil med hele rejsens program

Du kan downloade hele rejsens program incl. praktiske oplysninger og tilmeldingskupon ved at trykke her.

Velkommen!

Vores klode byder på mange spændende og forunderlige oplevelser: Vældige natur-

panoramaer, ældgamle kultur-

minder, fantastiske bygnings-

værker og fjerne og eksotiske

himmelstrøg.

Du kan begynde næste

afsnit af din livsrejse her...

Klaus Aarsleff,

forfatter og rejseleder​

_____________________________

​​

Læs rejsens betingelser

bl. a. om kurs- og brændstoftillæg

Læs "Almindelige rejsebetingelser" ved at trykke her.

​Trønningevej 14 C | 4520 Svinninge | Telefon: 30 70 90 75 | E-mail: info@livsrejsen.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2620

RUNDREJSER

Overalt på kloden – til enestående

og gådefulde lokaliteter.

Bøger

Titler af Klaus Aarsleff

Rejser, myter, fortidsgåder...