​Jordan med Petra

Den glemte by og Det døde Hav

2023: 16. - 23. april. Kr. 14.875

​Rejsens program dag-for-dag:

Dag 1. Vi flyver fra København kl. 15:55 direkte med Royal Jordanian Airlines til Amman, hvortil vi ankommer kl. 21:45. (Flytid: 4 timer og 45 minutter). Transfer til det centrale 4-stjernede hotel Amman Gerasa Hotel.

Dag 2. Vi starter med en bytur i Amman, hvor vi bl. a. skal se et Herkules tempel, det arkæologiske museum og et romersk amfiteater.


Hovedgaden i Jerash med søjler og ældgamle hjulspor i belægningen.

     

Efter frokost kører vi til den romerske by Jerash, der ligger 45 km. nord for Amman. Jerash var en vigtig by i romertiden, og ruinerne giver at glimrende indtryk af livet for 2.000 år siden. Her er flere gamle templer, Hadrians triumfbue, væddeløbsbanen og en søjlekranset hovedgade, hvor man tydeligt kan se de gamle hjulspor, som over århundreder gnavede sig ned i brolægningen.

     Retur til hotellet i Amman.

kerak 765

Korsfarerborgen Kerak.

Dag 3. Vi kører fra Amman til Petra og undervejs gør vi bl. a. holdt i byen Madaba, hvor man i den byzantinske St. Georg kirke fra det 6. århundrede har en berømt gulvmosaik, der viser Det hellige Land og Jerusalem.

​     Herfra fortsætter vi til toppen af det nærliggende Nebobjerg, hvor Moses jo ifølge Bibelen skuede ind i det forjættede land. Her blev han – ifølge traditionen – begravet endnu før han selv nåede frem.

​     Turen fortsætter nu mod syd ad den berømte King’s Highway, der gennem årtusinder har været en af Mellemøstens vigtigste handelsruter. Det var netop for at bevogte denne handelsvej, at korsfarerne byggede en vældig borg ved byen Kerak i slutningen af det 12. århundrede. Denne borg skal vi også se.

     Sidst på eftermiddagen er vi i Petra, hvor vi bliver indkvarteret på det 4-stjernede hotel Petra Canyon Hotel.


Gennem den smalle slugt frem til...​

​..       

                ..."Skatkammeret"

​Dag 4. Vi går ind i Petra dalen via den smalle Siq slugt i sandstensbjergene, som fører frem til ”Skatkammeret.” Herfra fortsætter vi ud i den forunderlige fortidsby som nabatæerne begyndte at opføre for over 2.000 år siden. Nabatæerne var oprindelig et røver- og nomadefolk, men på et tidspunkt gik det op for dem, at der var flere penge at tjene ved at opkræve told og beskyttelsespenge af karavæner på deres vej gennem Jordans lave bjerge. Nabatæerne blev bofaste og brugte de mange penge på at opføre pompøse gravkamre, templer og paladser i de røde bjerge ved Petra.


Det store romerske amfiteater i Petra er skåret direkte ind i klippevæggen.

     Omkring år 100 blev Petra en del af det romerske rige, og herefter gik det ned ad bakke. Romerne tog for sig af rigdommen, samtidig med at de også omlagde systemet af handelsveje. Petra sygnede hen og et jordskælv i 363 forårsagede store skader på de rige bygninger. Det blev et dødsstød for den førhen så fantastiske by.

​     I de følgende århundreder blev Petra forvandlet til lidt af en legende. Alle havde hørt om den rige by – men ingen vidste rigtig, hvor den lå. Korsfarerne byggede dog en lille bastion på stedet, så selv i middelalderen har Petra og handelsvejene i området åbenbart haft betydning.

​     Århundreder gik, og Petra blev for alvor glemt. Indtil den schweiziske eventyrer og opdagelsesrejsende Johann Burckhardt i 1812 fandt frem til den store dal under en af sine rejser.

​     I dag har UNESCO udpeget Petra til at være et af fortidens vigtigste, menneskeskabte monumenter. Det regnes med rette for en attraktion på linje med Giza i Ægypten, Taj Mahal i Indien, Machu Picchu i Peru og Den kinesiske Mur.​


På eventyr i Wadi Rum ørkenen.

Dag 5. Fri dag ved Petra. Der arrangeres en udflugt til Wadi Rum ørkenen med indlagt 4 timers rundtur i 4-hjuls trækker. Lawrence af Arabien havde en vigtig base i det barske landskab i Wadi Rum, som han kaldte ”stort, rungende og guddommeligt.” I klipperne findes der mange helleristninger, som vidner om menneskelig aktivitet for årtusinder siden. Hollywood filmen "Mars" blev optaget her, idet det røde landskab faktisk er fuldstændig identisk med den øde intethed, som man finder på overfladen af den røde planet. Fra Wadi Rum kører vi i løbet af eftermiddagen retur til hotellet i Petra.

Udflugten til Wadi Rum slutter retur på hotellet og koster kr. 460.

     Fra Wadi Rum kører vi sidst på dagen retur til Petra og videre til Det døde Hav. Her bor vi de næste to nætter på det 5-stjernede hotel Dead Sea Holiday Inn.

​Det er umuligt at gå til bunds i Det døde Hav. Til gengæld opdager man med det samme eventuelle rifter...

Dag 6. Dagen er fri til at afprøve badelivet i det tyktflydende hav, der ligger 420 meter under havets overflade og som med et saltindhold på 32% næsten er til at gå på.

Dag 7. Turen går tilbage til Amman, hvor vi igen bor på Amman Gerasa.

Dag 8. Fly fra Amman kl. 10:45 direkte retur til Danmark, hvor vi lander i København kl. 14:40.

Priser & praktisk

Pris: Kr. 14.875,00 pr. person i dobbeltværelse. Enkeltværelsetillæg: Kr. 4.150,00. 

Prisen inkluderer fly, skatter og afgifter, landarrangement som beskrevet, overnatninger på 4- eller 5-stjernede hoteller med morgenmad. Rejseleder: Klaus Aarsleff.

Max. deltagerantal: 20 + rejseleder. Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere

Bestilling af rejse og yderligere oplysninger:

Aarsleff Adventure, Trønningevej 14 C, 4520 Svinninge. Tlf. 3070 9075. Mail: info@livsrejsen.dk.

Velkommen!

Vores klode byder på mange spændende og forunderlige oplevelser: Vældige natur-

panoramaer, ældgamle kultur-

minder, fantastiske bygnings-

værker og fjerne og eksotiske

himmelstrøg.

Du kan begynde næste

afsnit af din livsrejse her...

Klaus Aarsleff,

forfatter og rejseleder​

_____________________________

​​

Læs rejsens betingelser

bl. a. om kurs- og brændstoftillæg

Læs "Almindelige rejsebetingelser" ved at trykke her.

​Trønningevej 14 C | 4520 Svinninge | Telefon: 30 70 90 75 | E-mail: info@livsrejsen.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2620

RUNDREJSER

Overalt på kloden – til enestående

og gådefulde lokaliteter.

Bøger

Titler af Klaus Aarsleff

Rejser, myter, fortidsgåder...