Kong Arthurs og hedenskabets England

2021: 6. - 10. september Kr. 7.550

​På jagt efter den legendariske Gral og kong Arthurs Avalon. En 5-dages rejse, der fører os fra London via Avebury og Silbury Hill til Glastonbury, de romerske bade i Bath, den enestående Wells katedral og Cornwall, hvor vi kommer tæt på ældgamle keltiske og kristne mysterier. Og Stonehenge skal vi også se - selvfølgelig.

Rejseleder: Klaus Aarsleff


Det største af de romerske bade ved de varme kilder i Bath.

​Dag-for-dag program i korte træk:

Dag 1. Vi flyver til London og kører fra lufthavnen til den store Hvide hest ved Uffington - en gigantisk aftegning i en kalkstensskrænt af en hest. Den blev lavet for op mod 3.000 år siden, og blev helt op til omkring år 1900 holdt ved lige af lokalbefolkningen, der arrangerede hedenske "oprensningsfester" ved hesten med jævne mellemrum. Herfra fortsætter vi til de store stenkredse ved Avebury og Europas største gravhøj (som nok ikke var nogen gravhøj): Silbury Hill. Frokost spiser vi i den hyggelige lille provinsby Marlborough. Sidst på eftermiddagen er vi i den atmosfærefyldte by Glastonbury.


Luftfoto af den enorme Hvide hest ved Uffington​.

Dag 2. Vi starter dagen med at besøge resterne af den store katedral i Glastonbury. Her ser vi også en aflægger af den mirakuløse tjørn, der spirede frem af Josef af Arimathæas vandrestav, da han – ifølge overleveringen – kom til England i år 67. Josef grundlagde den første kristne menighed i England, og Glastonbury katedral blev senere bygget over resterne af hans første kirke. Det fortælles også, at Josef oprindelig hjalp Jesus ned fra korset, og at han samlede lidt af Kristus’ blod i et bæger, der herefter fik magisk kraft. Dette bæger blev kaldt ”Den hellige Gral”, og der er mange, der tror, at Josef bragte Gralen med sig, da han kom til England. Den dag i dag leder skattejægere efter det magiske bæger i Glastonbury og opland.


Ruinerne af Glastonbury katedral.

​Legenden om den magiske Gral er også tæt forbundet med Arthur-myten og fortællingerne om Ridderne af Det runde Bord. Og netop Arthur er allestedsnærværende i Glastonbury, ja, det hævdes endog, at nogle munke i det 12. århundrede fandt kong Arthurs grav i gulvet under Glastonbury katedralen.

Blandt de spændende bygninger inden for katedral komplekset er et Mariakapel, som efter lokale feministers mening er bygget over resterne af en endnu ældre hedensk helligdom, hvor man tilbad den store modergudinde – Alma Mater.

Efter besøget i Glatonbury Abbey spiser vi frokost i en af de lokale restauranter. De mange fortidsminder, gåder og legender i Glastonbury har inspireret til et helt specielt miljø af kunstnere, åndelige galninge, snurrige butikker og særprægede restauranter. Det skal vi selvfølgelig også opleve.

Om eftermiddagen går vi op til det lille bjerg Glastonbury Tor, hvor et gammelt kirketårn knejser på toppen. Bjerget – eller bakken – har i årtusinder været et helligsted for kelterne og deres forfædre endnu før kristendommen kom til området. Luftfotos taget over Glastonbury Tor viser, at højen stadig rummer tydelige spor efter en spiralformet processionsvej, der snor sig syv gange rundt om det lille bjerg. Denne vej har været brugt til kultiske optog i en fjern fortid.

Efter ”bjergbestigningen” slutter vi med en hvilepause ved en helligkilde ”The Chalice Well” (Grals-brønden), der springer ved foden af bakken. Omkring kilden er der anlagt en lille park, hvor der er en dejlig, fredfyldt atmosfære. Kilden springer med et jern-smagende og meget okkerholdigt vand, der hævdes at være i besiddelse af mirakuløs Grals-kraft.

Enhver, der besøger den gamle katedral, den hellige høj og Gralskilden, vil blive grebet af stedets helt specielle mystik og atmosfære.

​Gralskilden med det blodsmagende vand...

Dag 3. Udflugt til det imponerende romerske badeanlæg ved de varme kilder i Bath nord for Glastonbury. Denne dag besøger vi også den store Wells katedral.


​Fra ruinerne ved Tintagel.

Dag 4. Heldagsudflugt til Tintagel slot, der ligger på toppen af høje, sorte skifer klipper ved den engelske Atlanterhavskyst. Et dramatisk sted, hvor kong Arthur ifølge legenden for første gang så dagens lys. Et fund for nogle år siden synes på overraskende vis at bekræfte legenden. Nær Tintagel finder vi også nogle ejendommelige helleristninger af labyrinter på et ældgammelt helligsted. Ristningerne er fra bronzealderen. 


​Stonehenge. Gamle stolpehuller i området viser, at det ældste anlæg blev bygget for 10.000 år siden!

Dag 5. Efter morgenmad er det tid for hjemrejsen. Vi kører til det fantastiske stenalder observatorium Stonehenge, og fortsætter herfra til London og flyver retur til Kbh.

Priser og praktisk:

Rejsens pris: Rejsen koster kr. 7.550,00 pr. deltager i dobbeltværelse. Dette beløb inkluderer flyrejse Kastrup – London og retur. Transport fra lufthavn til hotel og retur. Ophold i dobbeltværelse med morgenmad, udflugter som beskrevet og alle entréer.

Tillæg for eneværelse: Kr. 1.950,00.

Max. deltagerantal: 20 + rejseleder. Turen gennemføres ved minimum 10 deltagere.

Bestilling af rejse og yderligere information: Klaus Aarsleff, Trønningevej 14 C, 4520 Svinninge. Tlf. 3070 9075.

Velkommen til et nyt magasin om parapsykologi, fortidsgåder og 

magisk virkelighed! Og velkommen

på en eventyrlig rejse til fjerne og spændende steder på kloden!

Klaus Aarsleff,

forfatter og rejseleder​

​Trønningevej 14 C | 4520 Svinninge | Telefon: 30 70 90 75 | E-mail: info@livsrejsen.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2620

RUNDREJSER

Overalt på kloden – til enestående

og gådefulde lokaliteter.

Bøger

Titler af Klaus Aarsleff

Rejser, myter, fortidsgåder...