Transsylvanien​​. Draculas bjerge

transylvanien kort 760

Kortet viser rundrejsen. Fast linje er bus. Stiplet linje er fly.

Transsylvanien. Rundrejse i Rumænien

10. - 14. september 2019. Kr. 7.475.

For små 2.000 år siden var Transsylvanien en romersk provins ved navn Dacia. Det er herfra det rumænske bilmærke Dacia har fået sit navn. Romerne fik guld, sølv, kobber og jern fra miner i Transsylvaniens bjerge. Indbyggerne i Dacia var ”romanus” – dvs. romerske borgere. Navnet Rumænien er afledt af det latinske romanus.

Århundreder senere skete der en massiv indvandring af tysktalende folk til det østlige Rumænien. I middelalderen var Transsylvanien en del af Stor-Ungarn, og den ungarnske konge inviterede tyskere til at bosætte sig i området. Det skete først og fremmest for at sikre et bolværk mod mongolske og muslimske invasioner fra øst.

     Den tyske indflydelse har været betydelig helt op til vor tid, og indtil for 30 år siden var der et tysktalende mindretal på omkring 600.000 i det kommunistiske Rumænien. De prøvede fortvivlet at få udrejsetilladelse, og Vesttyskland brugte mange penge på at købe tyskere fri af det benhårde kommunistiske diktatur, som Nicolae Ceaușescu stod i spidsen for fra 1965 til 1989. Da kommunismen kollapsede i 1989 flygtede over en halv million tysktalende rumænere til Tyskland. Overalt i Transsylvanien mærker man den tyske indflydelse.

     Det er imidlertid hverken romere eller tyskere, der har gjort Transsylvanien kendt uden for Rumæniens grænser. Områdets berømmelse skyldes den irske forfatter Bram Stoker, som i 1897 skrev den klassiske gyser ”Dracula,” der er henlagt til de dybe skove og skumle bjerge i det fjerne Transsylvanien. Bram Stoker havde aldrig besøgt Rumænien, men han havde læst om en skrækkelig og blodtørstig rumænsk hersker ved navn Vlad Tepes eller Vlad Dracul, der levede i Transsylvanien omkring år 1500. I Bram Stokers bog er Dracula en lusket vampyr, der holder sig udødelig ved at drikke menneskeblod i upassende mængder.

sighisoara taage 760

​Morgentåge over Draculas fødeby: Sighisoara.

Rejsens program dag-for-dag

Dag 1. Fly fra København til Bukarest i Rumænien. Vi kører fra lufthavnen til hotel Ramada Parc (4 *). Vi får aftensmad på Restaurant Pecarus, hvor der også er underholdning.

folkets palads 760

​Folkets palads i Bukarest.

Dag 2. Om formiddagen er der bytur i Bukarest. Vi skal bl. a. se det sovjet-monumentale parlament “Folkets palads,” som Ceausescu lod påbegynde i 1978. Det stod færdigt i 1997 - otte år efter kommunismens fald. Vi skal også se et frilandsmuseum og den gamle bydel i Bukarest.

     Efter frokost kører vi til hotel Simfonia (4*) i byen Ramnicu Valcea, der ligger i Transsylvanien. Det er en køretur på ca. 3 timer.

bierthan kirke 760

Den befæstede kirke i Biertan.

Dag 3. Vi kører til Sibiu (på tysk Hermannstadt). Byen er grundlagt 1190 af tyske bosættere og i den gamle bydel er der mange flotte bygninger fra den tysk-ungarnske storhedstid. Vi spiser frokost her og fortsætter mod Biertan, der er hjemsted for en af Transsylvaniens fæstningskirker. Transsylvanien var ofte udsat for angreb fra tyrkere og i stedet for at omdanne hver landsby til en fæstning, forstærkede man kirkerne, så folk kunne forskanse sig her, når byen blev angrebet.

sighisoara 760

Sighisoara torv. Det hævdes, at Vlad Tepes - Dracula - blev født i det gule hus til højre.

Fra Biertan kører vi til den spændende middelalderby Sighisoara, hvor overleveringen vil vide, at Vlad Tepes (Dracula) blev født omkring år 1430.

     Vi bor på det glimrende Hotel Cavaler (4*) der ligger lige ved siden af den gamle by.

     Den samlede køretid denne dag vil være ca. 3 timer.

bran 760

Bran slottet.

Dag 4. Om formiddagen er der fri tid til at gå på opdagelse i Sighisoara. Efter frokost kører vi til den middelalderlige fæstningsby Rasnov og til Bran slottet, der også kaldes “Draculas slot.” Bran blev bygget af tyskere i slutningen af 1300 tallet, og så vidt vides havde det ingen særlig betydning for Vlad Tepes. Til gengæld var det omkring år 1900 er populært lystslot for dronning Marie af Rumænien. Hun kom egentlig fra det det engelske kongehus, hvor hun var kendt som “den smukkeste og rigeste prinsesse i Europa.” Hun afviste et frieri fra den senere engelske konge George d. 5., og blev i stedet gift med Rumæniens konge.

     Vores hotel - Hotel Ramada (4*) ligger i Brasov eller Kronstadt, som byen hed i den tyske tid. Faktisk blev Brasov grundlagt allerede i starten af 1200-tallet af Den tyske Ridderorden, der var en del af korsfarerbevægelsen i datidens Europa.

     Samlet køretid dag 4: Godt to timer.

brasov pyport lysnet 760

​Byport til Brasov.

peles castle 760

​Peles slot.

Dag 5. Vi kører retur til Bukarest. Undervejs ser vi det helt overvældende Peles Slot, der blev bygget af Kong Carol d. 1. i årene fra 1873 til 1914. Slottet var stærkt inspireret af det berømte Neuschwanstein Slot, som den bayerske konge Ludwig d. 2. lod opføre i 1860erne - som en særlig hyldest til Richard Wagner.

     Efter frokost fortsætter vi til Bukarest og umiddelbart før hovedstaden kommer vi til det lille Snagov kloster. Her blev Dracula alias Vlad Tepes - så vidt vides - begravet i 1477.

     Køretid fra Brasov til Bukarest er ca. 3 timer.

     Sidst på eftermiddagen når vi lufthavnen og vi flyver retur til Danmark.

Priser og praktisk

Rejsen koster kr. 7.475. Dette beløb inkluderer flyrejse Kastrup – Bukarest og retur. Rundrejse som beskrevet - med alle entréer. Ophold i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller med morgenmad. Desuden er aftensmad inkluderet dag 1, 2, 3 og 4. Rejseleder: Klaus Aarsleff.

Tillæg for eneværelse: Kr. 1.250.

Max. deltagerantal: 20 + rejseleder. Turen gennemføres ved minimum 10 deltagere.

​​

​​

Velkommen til endnu en anderledes og eventyrlig rejse, hvor sikkerhed, oplevelser og høj kvalitet er en selvfølge.

Klaus Aarsleff,

forfatter og rejseleder​

​Trønningevej 14 C | 4520 Svinninge | Telefon: 30 70 90 75 | E-mail: info@livsrejsen.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2620

RUNDREJSER

Overalt på kloden – til enestående

og gådefulde lokaliteter.

Bøger

Nye og antikvariske.

Myter, fortidsgåder, etnografika

Artikler

Tryk her for at se et udvalg af spændende rejseartikler.​

monstergab 250

STEDER AF KRAFT

Helligsteder og kraftsteder,

hvor det uforklarlige er tæt på...