​Sydindien med Trankebar

fort_dansborg 760

Fort Dansborg i Trankebar.

2019: 14. - 24. februar. Kr. 19.850

Rejsen fører os til Madras (Chennai), hvor kirkesølvet og nogle af kanonerne fra Trankebar opbevares. Med tog og bus til Trankebar i det sydlige Indien. Her bor vi på hotel Bungalow on the Beach, der er en fornemt restaureret dansk guvernørbolig fra 1700-tallet. Fra Trankebar videre til Tanjore, hvor vi skal vi se det store Brihadeswara tempelkompleks og besøge den danske missionær C. F. Schwarts mindekirke. 

Efter Tanjore går kursen mod de kolossale templer i Madurai - en af hinduismens vigtigste byer. I Madurai bor vi på det historiske Madurai Heritage hotel. Vi fortsætter til Kardemommebjergene, hvor vi bor på det herlige resort Spice Village. Alle slags krydderier samt the og kaffe dyrkes i Kardemommebjergene. Endelig kører vi til hollandske Cochin på Malabar-kysten med nye spændende oplevelser. Fra Cochin flyver vi retur til Danmark.

Der er max. plads til 16 deltagere!

Rejseleder: Klaus Aarsleff

​Rejsens program dag-for-dag:

Dag 1: Fly fra Kbh. med flyskift i New Delhi. Ankomst til Madras (Chennai) dag 2.

Dag 2: Ankomst til Hyatt Regency ved 15-tiden. Resten af dagen er fri.

trankebar kanon 760

Trankebars kanoner står nu ved det gamle engelske fort i Madras. Her en kanon med Chr. d. 7's monogram.

Dag 3: Bytur i Madras, hvor vi bl. a. skal se det gamle engelske fort, hvor nogle af kanonerne fra Trankebar opbevares. Også det gamle danske kirkesølv fra Trankebar er ført til Madras, hvor det nu ligger i fortets museum. Trankebar blev solgt til England i 1845. Vi skal også en tur i byens største hindutempel, hvor der altid er spændende aktivitet.

Dag 4: Først på dagen tager vi toget fra Madras til Ariyalur. Herfra med bus gennem små landsbyer til Trankebar, hvor vi ankommer ved 17-tiden. Vi bor på det dejlige hotel Bungalow on the Beach, der er en flot restaureret guvernørbolig fra 1700-tallet. Hotellet ligger på Kongensgade med langside mod havet. Der er kun otte store værelser på dette helt unike 4-stjernede hotel.

bungalow beach

trankebar byport 760

Øverst: Hotel Bungalow on the Beach, Herunder: Byport til Trankebar. Nederst: ​Restaureret kirke fra 1718 i Trankebar. Foto til højre: En gammel guvernørbolig (ikke Bungalow on the Beach!).

Dag 5: Vi tager op opdagelse i Trankebar, der blev anlagt i 1620 som den første danske tropekoloni. Christian d. 4. ville have del i den lukrative handel på Ostindien, og for at fremme den sag handlede danskerne sig til et lille landområde på den sydindiske kyst. Kolonien var under dansk styre, indtil området blev solgt til englænderne 225 år senere. I Trankebar kan man spadsere ad Nørregade og Dronningensgade frem til det gamle fort Dansborg (se foto øverst på siden). Undervejs passerer man Zionskirken og Ny Jerusalemkirken, hvor navne som Jensen, Nielsen og Olsen dominerer på de gamle, gråskimlede gravsten. Mørke, tamilske børn tilbyder små mønter, som de har fundet i sandet. Det er Kas’er, den eneste danske mønt, der nogensinde er slået uden for Danmark.

     Kolonien blev aldrig nogen økonomisk guldgrube og i lange tider var kontakten til Danmark uhyre sporadisk. Det var dog heller ingen ringe bedrift at sejle til Trankebar og tilbage. De store købmands-huse havde ligefrem en bonusordning, der gav ekstra hyre til de overlevende sømænd, hvis de kunne få skibet til Trankebar og retur på under 6 måneder.

     Først på eftermiddagen kører vi til Tanjore, hvor vi bor på Hotel Sangam. Køretid. Ca. 3 timer.

brihadeswara 760

Det kolossale Brihadeswara tempel i Tanjore.

Dag 6: I Tanjore skal vi se det enorme Brihadeeswara tempel fra omkring år 1000. Og vi skal naturligvis kikke indenfor i den danske missionær C. F. Schwart‘s mindekirke. Herefter kører vi de 142 km. (3 timer) til den store tempelby Madurai, der er et af hinduismens religiøse centre. Alene Meenakshi-templet hævdes at rumme 33 millioner udskæringer. Det lyder voldsomt, men der er næppe nogen, der har vovet at tælle efter.

     Templerne i Madurai giver os også et overvældende indtryk af den meget koloristiske hinduistiske tempelarkitektur, der er fremherskende i det sydlige Indien. Vi bor på hotel Heritage Madurai.

madurai 760

Templer i Madurai.

Dag 7: Tempelbesøg i Madurai. Efter frokost kører vi til Periyar, hvor vi bor på det dejlige resort hotel Spice Village de næste to nætter. Periyar ligger i over 1000 meters højde, hvor klimaet er mildt og naturen meget frodig.

Dag 8: Udflugt til krydderi plantage i Peiryar. Her ser vi peberplanter, muskat- og kaneltræer, ingefær, kardemomme og kaffe. Periyar er også hjemsted for et berømt vildtreservat, hvor der er chance for at se bison, antiloper, vildsvin, tigre og elefanter. Parken huser angiveligt over 30 tigre og flere end 700 vildtlevende elefanter. Det skal vi naturligvis opleve.

periyar elefanter 760

Elefanter i Periyar reservatet.

Dag 9: Vi kører gennem et landskab præget af the-, kaffe-, gummi- og kakaoplantager til Cochin (en køretur på ca. 5 timer). Her bor vi de næste to nætter på hotel Crown Plaza, Cochi.

theplantager 760

Theplantage ved Periyar.

Dag 10: Bytur i Cochin hvor vi bl. a. ser det gamle palads, som hollænderne byggede til Maharajahen. Et særlig interessant vægmaleri viser her en forening af guderne Shiva og Vishnu, hvor Vishnu er portrætteret som kvinde. Idéen om denne forening af det mandlige og kvindelige i enhver er i virkeligheden ældgammelt mytologisk og filosofisk tankestof, som findes i flere kulturer og som atter er dukket op i den nyere psykologi. Vi vil her få lejlighed til at diskutere den hiduistiske tanke om dobbelt-guden og hvorfor Shiva, nedbryderen, er den mest tilbedte. I Cochin skal vi også se Jødegaden, synagogen og Vasco da Gamas gravkirke. Om aftenen er der optræden med den for Sydindien så berømte Kathakali dans.

Dag 11: Fly retur til Danmark. Ankomst København ved 22-tiden.

Priser og praktisk:

Pris: Kr. 19.850 pr. person i dobbeltværelse. Beløbet inkluderer al fly- og landtransport, skatter og afgifter, udflugter og entréer i henhold til programmet samt ophold på 4- eller 5-stjernede hoteller med morgenmad og aftensmad. Rejseledelse ved Klaus Aarsleff.

Tillæg for eneværelse: Kr. 5.250.

Visum til Indien: Kr. 350. Købes på internettet (vejledning fremsendes i god tid før afrejse).

Rejseforsikring: En standard Gouda rejseforsikring koster kr. 531,00.

Afbestillingsforsikring: Kan tegnes hos Gouda og koster 6% af rejsens pris. Denne forsikring skal betales samtidig med at man indbetaler depositum.

Påklædning. I februar er klimaet varmt på denne rundrejse. Dagtemperaturer på mellem 25 og 30 grader og tørt vejr. Sommertøj er derfor sagen. Afslappet tøj overalt. Korte ærmer og korte bukser er OK for det meste. Mere sømmelig påklædning vil blive værdsat i nogle af templerne - specielt i Madurai, hvor man også tager skoene af. Sandaler vil være fornuftigt fodtøj, men gode travesko er også en fin idé. Hotellerne på denne rejse har generelt set høj standard og f. eks. aircondition kan påvirke valget af tøj, når man skal på restaurant.

Vaccinationer/medicin. Ingen pligtige vaccinationer, men Havrix mod smitsom leverbetændelse vil afgjort være en god idé. Der er kun ringe risiko for malaria.Tjek også vaccination mod stivkrampe. Husk personlig medicin!

Valuta/lommepenge: Rejsen inkluderer 1/2 pension - regn med ca. 2000 kr. om dagen til øvrigt måltid og drikkevarer. Tag dollars med - gerne også i mindre sedler. Euro er ved at vinde indpas, men dollars er stadig at foretrække. Man kan undertiden købe rupees i danske vekselboder, men kursen kan være elendig.

I øvrigt: Husk nødvendig personlig medicin. Medbring evt. lommelygte i tilfælde af strømsvigt. Medbring film/batterier/hukommelseskort til kamera/videoudstyr. Strømmen er generelt 220 volt og som regel kan danske stik bruges.

Tilmelding / nærmere oplysninger på tlf. 30709075.

Download pdf-fil med hele rejsens program

Du kan downloade hele rejsens program incl. praktiske oplysninger og tilmeldingskupon ved at trykke her.

Velkommen til endnu en anderledes og eventyrlig rejse, hvor sikkerhed, oplevelser og høj kvalitet er en selvfølge.

Klaus Aarsleff,

forfatter og rejseleder​

​Trønningevej 14 C | 4520 Svinninge | Telefon: 30 70 90 75 | E-mail: info@livsrejsen.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2620

RUNDREJSER

Overalt på kloden – til enestående

og gådefulde lokaliteter.

Bøger

Nye og antikvariske.

Myter, fortidsgåder, etnografika

Artikler

Tryk her for at se et udvalg af spændende rejseartikler.​

monstergab 250

STEDER AF KRAFT

Helligsteder og kraftsteder,

hvor det uforklarlige er tæt på...