Specialsafari til Namibia

Enestående fotosafari med besøg hos både buskmænd og himbafolk

Mulighed for forlængelse til Victoria Falls og/eller Sydafrika

lars intro 680

Namibia grundrejse:​ 14. - 30. januar 2018. Kr. 29.450

Før-forlængelse til Sydafrika: ​7. - 15. januar 2018. Kr. 7.900

Forlængelse til Okavango, Botswana og Victoria Falls, Zimbabwe (med fly retur til Johannesburg på hjemrejse og ophold på legendariske Victoria Falls Hotel): 28. januar - 3. februar 2018. Kr. 9.850​

OBS! Der er kun plads til 12 deltagere.

sydafrika rejserute 700

Rundrejsen starter i Windhoek og går mod vest til Swakopmund. Herfra til Cape Cross, Brandberg og Himba-land tæt ved grænsen til Angola. Herefter til Etosha Nationalpark og videre til Kalahari-ørkenen og buskmænd. Fra Kalahari går rejsen retur til Windhoek og hjem. Men man kan også vælge at køre mod nord til Nunda i Caprivistriben. Herfra videre gennem bl. a. Okavango til Victoria Falls. Fra Victoria Falls flyves hjem via Johannesburg. Før-forlængelsen starter i Cape Town og efter nogle dage her går turen mod nord til Fish River og Windhoek

Dag-for-dag program i korte træk:

Programmet kan ændres, såfremt Lars Ørlund skønner det nødvendigt af sikkerhedsmæssige

eller logistiske grunde.

Dag 1. Afgang fra København til Windhoek i Namibia.

Dag 2. Ankomst til Namibias hovedstad Windhoek. Her indkvarteres vi på Hotel Hilton centralt i byen. Eftermiddagen er til fri disposition. Aftensmad denne dag er for egen regning, men Lars arrangerer gerne fælles middag på en af byens gode restauranter.

Dag 3. Efter morgenmad kører vi til Swarkopmund, hvor vi indlogeres på "Zum Kaiser" – nær havnen og centrum. Vi spiser aftensmad ved havnen.

Dag 4. Vi kører nu sydpå, hvor vi bl. a. skal se de fantastiske ”fossile” planter welwitscia. Welwitscia er stamfar til alle kogleplanter og den vokser kun et enkelt sted i hele verden, nemlig på en mindre lokalitet i Namibia. Vi spiser ”fiskekurv” ved havnen i Walvis Bay og bruger også tid på at se de 10.000-vis af flamingoer, der holder til i bugten.

Dag 5. Efter morgenmad kører vi nordpå til Cape Cross, hvor vi besøger sælkolonien. Omkring 50.000 sæler holder til her, og de har netop ynglet, så stranden er fyldt med unger. Senere på dagen kører vi gennem ørkenen til vi når frem til Brandberg og "White Lady Lodge," hvor vi har to overnatninger.

Dag 6. Denne dag er der udflugt i bjergene ved "White Lady Lodge." I området er der funder over 4.000 hulemalerier lavet af san-folket. Nogle af dem er op mod 20.000 år gamle.

Dag 7. Efter morgenmad kører vi nordpå til vi midt på eftermiddagen når frem til Opuvo, hvor vi slapper af og overnatter på "Opuvo Country Hotel," hvis værelser og beliggenhed er en oplevelse i særklasse.

Dag 8. Vi fortsætter rejsen nordpå til Kunene River, hvor vi overnatter i luksustelte på flodbredden. Denne lejr midt i en frodig stribe af grønt, der snor sig gennem ørkenen, er med god grund blevet kaldt for et ”paradis på jord.” Sidst på eftermiddagen serveres en ”sundowner,” som vi nyder med udsigt over floden og det fantastiske Epupa vandfald.

himbafolk 760

Himbafolk

Dag 9. Efter morgenmad på flodbredden besøger vi Lars Ørlunds venner blandt himbaerne og vi oplever ”det røde folk” i deres eget land, hvor de stadig lever, som de har gjort det i århundreder.

Efter besøget kører vi tilbage til Opuvo, og vi har nogle timers afslapning ved poolen.

Dag 10. Vi kører sydpå til vestsiden af Etosha Nationalpark, hvor vi indlogeres i ”Dolomite Camp” på en bjergtop med vidstrakt udsigt over savannen. Eftermiddag og aften er til afslapning i de fantastiske omgivelser.

tre løver 760

Dag 11. Vi fortsætter østpå gennem nationalparken, hvor vi håber at se en masse dyr. Om eftermiddagen når vi frem til "Etosha Village," hvor vi overnatter de næste to nætter.

Dag 12. Vi starter tidligt og kører på game- og fotosafari i specialbyggede 4-hjuls køretøjer ind i parken. Vi forventer at se en stribe af savannens dyr, bl. a. løver, elefanter, næsehorn og en masse antiloper. Lars Ørlund, der er tidligere white hunter, gamewarden og ranger i afrikanske nationalparker, vil på turen give en dybere indsigt i dyrelivets mange mysterier. Parken er på 23.000 km2 - dvs. ca. det halve af Danmark, og den er især kendt for sine mange løver.

Dag 13. Efter morgenmad kører vi mod øst til ”Roys Camp” ved Grootfontein. Her har vi igen to overnatninger. ”Roys Camp” er en helt vidunderlig lodge.

Dag 14. Vi kører mod øst til kanten af Kalahari ørkenen. Her bliver vi modtaget af nogle buskmænd, som i løbet af dagen vil vise os, hvordan man overlever i ørkenen. Vi sætter fælder og lærer hvilke dyr og planter, der kan spises eller bruges til medicin. Denne tur i ørkenen med nogle af de sidste buskmænd er et af turens absolutte højdepunkter. Der er i dag kun et par hundrede buskmænd tilbage overhovedet, og om få år vil det ikke være muligt at få komme på vandring med dette naturfolk.

      Lars Ørlund har i en periode levet og jaget sammen med en af Kalahariørkenens sidste buskmandsfamilier. Han blev også adopteret af familien – kun to år før familien blev myrdet af diamantjægere.

Foto øverst: Buskmænd laver ild.​

Foto til venstre: Buskmands bedste med hjemmelavet ravrør og smøg.

Foto herover: Gazeller.

Dag 15. Efter morgenmad kører vi retur til Windhoek.

Dag 16. Fly fra Windhoek mod Danmark.

Dag 17. Mandag d. 30. Januar: Ankomst København.

Forlængelse til Okavango og Victoria Falls 28. januar - 3. februar:

Dag 15. Efter morgenmaden fortsætter vi til Okavango-floden i Caprivi. Vi indlogeres på "Nunda River lodge," hvor vi de næste to nætter bor i luksus telte på flodbredden. (Alle telte har eget bad og egen balkon direkte til floden). Lodgen har desuden bar, restaurant og pool). Om aftenen sejler vi en sundowner-tur på floden og ser både Popa-vandfaldet, flodheste og krokodiller.

Dag 16. Heldags gamedrive i Mahango Game Park, der udover en frodig skønhed er kendt for sine kæmpebaobab og mange antiloper. I sæsonen er der også store flokke af elefanter. Overnatning på "Nunda River Lodge."

Dag 17. Fra Popa Falls fortsætter vi østpå gennem Caprivi striben til den lille "River Safarilodge" ved Zambesifloden. Her kan man enten slappe af med den fantastiske udsigt over sumpene, sejle på floden eller fiske efter den legendariske Tigerfish.

Dag 18. Næste dag køres gennem Botswana og Chobe nationalpark til Zimbabwe, hvor vi indlogeres på det fornemme og klassiske "Victoria Falls Hotel," der af nogle regnes for verdens bedste. Om ikke andet har hotellet en mere end 100 årig historie som Lars Ørlund kender bedre end de fleste. Hotellet er et af de steder, som man bare kan blive på og nyde i dagevis. Selvfølgelig bliver der også tid til at besøge vandfaldet, der er 1600 meter bredt og derved verdens 2. største.

Dag 19. Vi vandrer ved vandfaldet og i “regnskoven”, hvor Lars Ørlund fortæller om området samt den spændende historie, der knytter sig til stedet. (Lars boede her under borgerkrigen og har senere lavet både film og skrevet om stedet).

Dag 20. Vi kører til Victoria Falls lufthavn og flyver via Johannesburg retur til Danmark.


Dag 21. Ankomst København.

Cape Town med Taffelbjerget i baggrunden

Før-forlængelse til Sydafrika 7. - 15. januar:

Dag 1. Fly fra København med skift undervejs til Cape Town.

Dag 2. Ankomst Cape Town. Transfer til Hout Bay syd for Cape Town. Her skal vi bo de følgende tre nætter.

Dag 3. Efter morgenmaden kører vi sydpå til Simonstown, hvor vi ser pingvinkolonien og spiser frokost på stranden. Vi får også historien om „The Great Dane“ og Lars fortæller om den gamle flådebys betydning under 2. verdenskrig. Derefter kører vi af en utroligt smuk kystrute til Kap det gode Håb, hvor vi ser den fantastiske natur, måske hvaler og selvfølgelig selve „Håbet“, der som et vældigt forbjerg rejser sig over havet. Vi spiser aftensmad i Fish Hook på vejen hjem.

Dag 4. Heldagstur til Franc Hoek, med besøg og vinsmagning på vinslottet Lómarine. (Frokost ikke inkluderet).

Dag 5. Heldagstur til Cape Town. Aftensmaden spises i Hout Bay på en af verdens bedste fiskerestauranter.

Dag 6. Fra Cape Town kører vi mod nord gennem et landskab, der varierer fra rige vin- og citrusområder til ren ødemark. Vi ankommer sidst på dagen til Springbook.

.

Dag 7. Fra Springbook kører vi over grænsen til Namibia og overnatter i Fish River Canyon.

Dag 8. Dagen går med at opleve Fish River Canyon, der er verdens næststørste kløft af sin art - efter Grand Canyon i USA. Landskabet er barskt og fantastisk.

Dag 9. Vi kører til Windhoek og indkvarteres på Windhoek Hilton.

Dag 10. Se dag 3 i grundrejsen - og fortsæt herfra.

Priser og praktisk samt download af rejsens program

Rejsen koster kr. 29.450 pr. person i delt dobbeltværelse.

​Tillæg for eneværelse: Kr. 5.450.

Før-forlængelse til sydlige Namibia og Sydafrika: Kr. 7.900.

Tillæg for eneværelse på forlængelse: Kr. 2.050.

Forlængelse til Victoria Falls - incl. fly til Johannesburg ved hjemrejsen: Kr. 9.850.

Tillæg for eneværelse på: Kr. 4.700.

​Prisen inkluderer al fly- og landtransport, alle entréer, alle afgifter og fuld pension alle dage - dog ikke de dage, hvor frokost (som anført i programmet) ikke er inkluderet. Alle hoteller og lodges er små og privatejede og specielt udvalgt af hensyn til beliggenhed, særart og kvalitet.

OBS! Der er kun plads til 12 deltagere.

Frivillig afbestillingsforsikring: Koster 6% af rejsens pris og betales samtidig med depositum.

Rejseforsikring: Gouda standard rejseforsikring for Namibia del alene koster kr. 574,00. For rejse incl. Sydafrika forlængelse er prisen kr. 687,00.

Informationsmøde: Der er informationsmøde om denne rundrejse i november 2017 i Eventyrernes Klub, Nyhavn 53 B, Kbh. Endelig mødedato bliver annonceret her på hjemmesiden under "Informationsmøder" i juni af 2017. Alle er velkomne - men ring venligst og reservér plads på tlf. 3070 9075.

Tilmelding og flere oplysninger:​ Aarsleff Adventure. Tlf. 3070 9075.​

Download det fuldstændige dag-for-dag program. Tryk her.

​​

Lidt råd fra rejselederen:

Rejsen til Sydafrika og Namibia kræver ikke andet visum, end det du får ved indrejsen.

Den bedste og billigste måde at medbringe penge på er kreditkort, som du kan bruge til at hæve kontanter i byerne.

Der findes intet sort pengemarked, så lad være med at prøve at veksle uden om systemet.

Mange ting er billige i de to lande, men rådfør dig med guiden, så du ikke bliver snydt.

Giv aldrig penge til tiggere eller folk på gaden.

I Sydafrika og Namibia er malaria sjælden og malariaprofylakse ikke strengt nødvendigt, men da sundhedsstyrelsen har de nordlige områder på deres liste over malariarisiko vil jeg foreslå at du/I kontakter jeres normale læge. Det samme gælder eventuelle vaccinationer.

Husk at solen er meget kraftig, beskyt huden med let stof og brug evt. solcreme.

Ved rejse i områderne er det nødvendigt med en syge/hjemtransportforsikring en sådan kan tegnes via f.eks. Gouda, eller anden udbyder.

Hvis du/I hjemme bruger medicin skal den medtages. Det er samtidig nødvendigt at gøre Lars Ørlund opmærksom på eventuelle sygdomme, samt medicinforbrug.

” Farlige” dyr af alle størrelser kan forekomme, men er normalt intet problem. Du skal blot huske, at du befinder dig i den vilde natur og ikke i en lokal dyrehandel.

I det varme klima forbruger din krop meget vand. Husk at drikke, når du har mulighed. Den mest almindelige grund til utilpashed er dehydrering.

I Namibia og Sydafrika svinger temperaturen meget i løbet af et døgn. Medtag rigeligt med sommertøj, eventuelt en skyggefuld hat, og en let jakke eller bluse til kølige aftener/morgener. Husk fodtøj som er godt at gå i, og som du kan bruge en hel lang dag. Skulle du mangle noget tøj, toiletgrej eller andet, kan det hele købes de første dage i Windhoek.

Hvis du medbringer kameraer så husk batterier/oplader mv. Bortset fra de første dage kan du ikke forvente at kunne købe noget.

Velkommen til endnu en anderledes og eventyrlig rejse, hvor sikkerhed, oplevelser og høj kvalitet er en selvfølge.

Klaus Aarsleff,

forfatter og rejseleder​

​Trønningevej 14 C | 4520 Svinninge | Telefon: 30 70 90 75 | E-mail: info@livsrejsen.dk

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2620

RUNDREJSER

Overalt på kloden – til enestående

og gådefulde lokaliteter.

Bøger

Nye og antikvariske.

Myter, fortidsgåder, etnografika

Artikler

Tryk her for at se et udvalg af spændende rejseartikler.​

monstergab 250

STEDER AF KRAFT

Helligsteder og kraftsteder,

hvor det uforklarlige er tæt på...